Horizon electro-hydraulic actuator product visual


Full design process

A design folyamat a kreativitás és a problémamegoldás összehangolt folyamata, amely célja, hogy megoldást találjon egy adott kihívásra vagy problémára. A folyamat során a tervezők különböző lépéseket követnek, amelyek segítenek nekik megérteni a feladatot, ötleteket gyűjteni és azokat megvalósítani. A design folyamat sokféle formában megjelenhet, azonban az alapvető lépések és a gondolkodásmód általában hasonlóak. Az alapvető lépések általában magukban foglalják az ügyfél igényeinek és a feladatnak a megértését, az ötletek és a koncepciók kidolgozását, a prototípusok elkészítését, azok tesztelését és végül a termék vagy szolgáltatás kialakítását.

A product design tervezés első lépése az, hogy megértsük a feladatot, az ügyfél igényeit és a problémát, amire megoldást kell találni. Ez azt jelenti, hogy alaposan át kell gondolni a termék célközönségét, a piaci igényeket, az üzleti célokat és a technikai korlátokat. Ezután ötleteket kell gyűjteni, amelyeket később részletesen kidolgozhatunk. Az első lépésben a tervezőknek fontos, hogy nyitottak legyenek az új gondolatokra és az innovatív megoldásokra, hogy valóban hatékony és kreatív terméket tervezhessenek. Az alapos kutatás és az ötletek gyűjtése az első lépés, amelyet a product design tervezési folyamat során követni kell.

A 3D tervezés során a blockout (vagy blockmesh) az első lépés, amely során a tervezők egyszerű formákból álló, durva változatot készítenek a tervezett modellről. A blockout célja, hogy az alapvető forma és méret meghatározása után a tervezők könnyebben dolgozhassanak azokon a részleteken, amelyek a modell későbbi szakaszaiban jelentősebbek lesznek. A blockout lehetővé teszi a tervezők számára, hogy gyorsan teszteljék a modell méretét és arányait, valamint megvizsgálják, hogyan helyezkednek el az egyes részletek egymáshoz viszonyítva. A blockout segítségével a tervezők megtervezhetik a modell alapját, amelyre később felépül a részletesebb kidolgozás, így fontos szerepet játszik a 3D tervezési folyamatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük